Neva Ensemble

6 januari 2015, 12:30-13:00 uur

Neva Ensemble
Irina Shasheva, sopraan
Zlata Gogol, mezzosopraan
Vladimir Matygulin, countertenor, dirigent
Dmitri Taneev, bariton
Andrey Kurilov, profundo bas
Valerya Matygulina, piano

 

S. Rachmaninov
P. Tchesnokov
G. Caccini 

 

Van U zingen wij
Looft de naam van de heer uit de hemel
Ave Maria

  soliste:I. Shasheva

soliste: Z. Gogol 

De heldere maan schijnt
De twaalf rovers
Troika

 

 

   
solist: A. Kurilov
solist: D. Taneev

V. Bellini

F. McHugh

 

Vaga Luna

God en God alone

  soliste: I.Shasaheva
solist: V. Matygulin
solist: A. Kurilov
solist: D. Taneev

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door vrienden van Thomas Open

Irina Shasheva, sopraan
Irina studeerde aan het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium in Leningrad en aan het conservatorium te St. Petersburg. Zij treedt op in Duitsland, Finland, Italië en Nederland.
Haar repertoire omvat kamermuziek, opera, Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en romances. Sinds 1994 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble. Vanaf 2002 is Irina soliste bij het Andreev Staats Russisch orkest.

Zlata Gogol, mezzosopraan
Zlata studeerde van 1995 tot 1998 in de Muziek Academie van St-Petersburg en van 2007 tot 2010 in de Universiteit aan het A.S. Pushkin, waar zij aan de faculteit van solozang zangles volgde. Vanaf haar studentenjaren begon Zlata haar concert leven met gastoptredens en winnen van diverse prijzen. Tegenwoordig is Zlata de soliste van Baroque Company Petit Trianon ensemble van St-Petersburg.

Vladimir Matygulin, countertenor
Vladimir studeerde aan het gymnasium Glinka te St. Petersburg, faculteit koordirigent. Vervolgens bezocht hij het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium en daarna studeerde hij aan het conservatorium te St. Petersburg.
Zijn actieve concertleven begon in 1992 in Duitsland. Nadien trad hij ook op in Finland, Italië, Frankrijk, Amerika, Nederland, Zweden en Zwitserland. Tegenwoordig is hij solist van het mannenkoor van het "Optina Pustyn" klooster in St. Petersburg. Sinds september 1999 is hij leider/dirigent van het Neva Ensemble.

Dmitri Taneev, bariton
Dmitry volgde na zijn pianostudie de opera opleiding aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij won diverse prijzen. Vanaf 2000 tot nu toe is hij solist van het St. Petersburg Kamer Opera Theater. Vanaf 2005 is hij verbonden aan het Neva Ensemble.

Andrey Kurilov, profundo bas
Andrey studeerde aan het Muziekgymnasium en aan het Rimskey-Korsakov conservatorium. Hij specialiseerde zich in opera en won een Radio Muziek-competitie. Tegenwoordig is hij solist van het kamerkoor van St. Petersburg.

Valerya Matygulina, piano
Valerya volgde de Muziekschool voor kinderen, faculteit piano. Daarna studeerde zij piano aan het Rimsky Korsakov Muzieklyceum en aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Tot 1980 was zij aan de kindermuziekschool werkzaam als pianiste. Van 1980 tot 2001 was zij concertmeester aan het muzieklyceum. Vanaf 2001 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble.

20150106