Ysaye Trio

9 september 2014, 12:30-13:00 uur

Ysaye Trio
Rad Ovcharova, viool
Emlyn Stam, altviool
Willem Stam, cello

Johan Sebastiaan Bach (1685-1750)
bewerkt door Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) K404a

 

Prelude en Fuga in g klein

Franz Schubert (1797-1828)

 

Trio D581 in Bes
1- Allegro Moderato
2- Andante
3- Menuetto
4- Rondo

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

20140909Het Ysaÿe Trio is opgericht in 2006 en bestaat uit Rada Ovcharova (viool) Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello) en treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan 't IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Het trio heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt en verscheen onder anderen in het programma 'Vrije Geluiden'.
De eerste cd van het trio verscheen in 2013 op de Dutch Record Company label met opnames van trios van Ysaÿe en Beethoven. Deze opnamen werden geprezen voor hun rijke klank. Een tweede cd samen met pianiste Hanna Shybayeva volgt in 2014.
Het trio is ook vaak te horen met diverse gastmusici waaronder pianiste Hanna Shybayeva, fluitiste Felicia van den End, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Charles Neidich en cellist Dimitri Ferschtman.
Het Ysaÿe Trio heeft kamermuziekmasterclasses gevolgd bij Eberhard Felz, Arnold Steinhardt, Valentin Erben, Hatto Beyerle, Istvan Parkanyi en Vladimir Mendelssohn.