Vivezza Trio

4 november 2014, 12:30-13:00 uur

Vivezza Trio
Inger van Vliet, viool
Nicole van Jaarsveld, klarinet
Angélique Heemsbergen, piano

 

 

Darius Milhaud (1936)

 

Suite pour violin, clarinette et piano Op. 157b
I Ouverture
II Divertissement
III Jeu
IV Introduction et final

Charles Ives (1874-1954)

 

Largo for violin, clarinet and piano

Astor Piazzolla  (1921-1992)

 

Oblivion (1982)

Dit concert werd mogelijk gemaakt door vrienden van Thomas Open

20141104

Inger van Vliet, Nicole van Jaarsveld en Angélique Heemsbergen ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Utrecht. In 2010 wonnen ze de kamermuziekmarathon van dit conservatorium en dat succes zorgde voor een reeks live radio-optredens, onder meer in het Zondagochtendconcert in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw en in het programma Viertakt Podium. De beslissing om na hun afstuderen door te gaan als professioneel ensemble, bleek een goede: het Vivezza Trio is inmiddels een veelgevraagd ensemble voor concertpodia in het hele land (waaronder de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en De Oosterpoort in Groningen) en op de radio: in januari 2014 waren ze te gast in het toen gloednieuwe programma Opium op 4. Een deel van hun repertoire is vastgelegd op de debuut-cd 'Con Vivezza'. Om zich als ensemble te blijven ontwikkelen nam het Vivezza Trio in 2014 zeer succesvol deel aan Tournoi International de Musique, een muziekconcours in Parijs. www.vivezzatrio.com

Inger van Vliet vertolkte als soliste de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Zij soleerde met het strijkorkest van het Conservatorium van Utrecht en voerde het Vioolconcert in e-klein van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta. Ook soleerde zij met het Westerkamerorkest in het Vioolconcert no.5 van Vieuxtemps. Zij gaf recitals in onder andere Vredenburg Leeuwenbergh en remplaceert regelmatig in het Residentie Orkest te Den Haag, het Noord Nederlands Orkest en andere professionele orkesten. Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans werd zij geselecteerd voor de opleiding Master Solo/Excellence bij Chris Duindam aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij met zeer goed resultaat afstudeerde met Brahms' Vioolconcert. Inger maakte internationale tournees met onder meer het European Union Youth Orchestra olv. Vladimir Ashkenazy.

Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en Vredenburg Leeuwenbergh. Ze was soliste in o.a. 'Gnarly Buttons', het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Nicole studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue en in de serie Sirenen van Stichting PodiumTalent Nederland. Ze speelde concerten in Het Concertgebouw en Vredenburg Leeuwenbergh en was meerdere malen live te horen op Radio 4.
Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was eerder verbonden aan (opera)producties van o.a. Caroline Ansink, Chiel Meijering, het Utrechts Blazers Ensemble, het Utrechts Studenten Koor en Orkest, het NAS, het NJO Summer Academy en bij concoursen als het Prinses Christina Concours, het Herman Krebbers Viool- en Celloconcours en de Maassluisse Muziekweek. Komend seizoen zal ze ook te horen zijn tijdens het International Flute Competition. Ze studeerde bij de Italiaanse pianist Paolo Giacometti. Daarnaast kreeg ze kamermuzieklessen bij Martyn van den Hoek en Marian Bolt. In 2009 behaalde zij haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek. Ze volgde masterclasses bij o.a. Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris en Richard Egarr.