The Hague String trio + piano

23 juni 2015, 12:30-13:00 uur

The Hague String trio + piano
Justina Briefjes, viool
Julia Dinerstein, altviool
Miriam Kirby, cello
Daniël Kramer, piano

Wolfgang Amadeus Mozart  (1756-1791)

 

Pianokwartet 1 in g minor KV 478
I Allegro in G minor
II Andante in B-flat major
III Rondo(Allegro) in G major

Dit concert werd mogelijk gemaakt door vrienden van thomas open

Justyna Briefjes studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt bij wie zij in 2001 haar 1e fase diploma behaalde. In mei 2003 voltooide ze bij Kees Hülsmann de 2e fase opleiding. Naast het conservatorium studeerde zij 2 jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Justyna speelde en soleerde in het Noordhollands Jeugd Orkest waar zij concertmeester was. Verder maakte zij deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest waar zij aanvoerder 2e violen was, het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester en het Gustav Mahler Jugend Orchester.Justyna speelt per 1 maart 2004 vast in het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen. Justyna speelt in diverse ad hoc kamermuziekensembles en is vaste invaller in het Ruysdael Kwartet waarmee zij o.a. jaarlijks deelneemt aan het internationale muziekfestival Linari Classic. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr.
Justyna bespeelt een viool uit de school van Panormo (Londen ca. 1790), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Julia Dinerstein studeerde aanvankelijk viool, eerst bij haar vader Boris Dinerstein, daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Van 1991 tot 1998 speelde ze in de Mexico City Philharmonic en het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico als aanvoerder van de 2e violen. In 1994 won zij het Nationaal Vioolconcours. Van 1998 tot 2002 was zij actief in Noorwegen als kamermusicus en aanvoerder in diverse orkesten. Zij is altviooldocente aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem, het Conservatorium van Maastricht en het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam. Elke zomer geeft Julia masterclasses in Cividale del Fruili (Italië) en Roche-sur-Foron (Frankrijk). Zij werkte als gastaanvoerder bij o.a. Het Orkest van De Munt (Opera van Brussel), Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Holland Symfonia en het Limburgs Symfonie Orkest. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk.

Miriam Kirby werd in Engeland geboren. Zij studeerde cello eerst bij Joan Dickson aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music waar zij de Concerto Prize won, daarna rondde ze haar studietijd in Engeland af aan de Guildhall School of Music & Drama en behaalde prijzen voor kamermuziek en cello sonata. Aan de Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf heeft Miriam haar Solistendiploma bij Johannes Goritzki gehaald. Zij volgde masterclasses bij Dorothy Delay, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Menahem Pressler, het Amadeus Quartet en het Takàcs Quartet. In Engeland speelde Miriam regelmatig in orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Bournemouth Sinfonietta en English Chamber Orchestra. In Duitsland was zij lid van de moderne muziekgroep het Düsseldorfer Ensemble en was zij plaatsvervangend aanvoerder van de Deutsche Kammerakademie. Sinds 1998 is Miriam vast lid van het Residentie Orkest en remplaceert bij het Amsterdam Sinfonietta. Sinds 2002 speelt ze samen met violiste Sarah Oates in het Duo Verve en sinds 2006 in The Hague String Trio. Miriam bespeelt een Bronek Cison cello uit het jaar 1996, gebouwd in Chicago.

20150623 1


Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia. Van grote invloed zijn de lessen bij Ton Hartsuiker geweest, die hij op jonge leeftijd mocht ontvangen. Zijn masterstudie aan het onservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ.
Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer hem gevormd. Als kamermusicus heeft hij het voorrecht samen te werken met inspirerende collega's van naam, zoals Nobuko Imai, Liza Ferschtman en Charles Neidich. Ook mocht hij soleren met o.a. Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het njo o.l.v. Reinbert de Leeuw. Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours '94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi '08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs '07. www.danielkramer.nl

20150623 2