Ana Ester Santos (wijziging in programma)

20141216 klein17 maart 2015, 12:30-13:00 uur

Ana Ester Santos
Ana Ester Santos, harp

C.P.E. Bach  (1714-1788)  

 

Sonata

A. Hassalmans (1845-1912)

 

La Source

G. Pescetti (1704-1766)

 

ASonata

J. Guridi (1886-1961)

 

Viejo Zortzico

Dit concert werd mogelijk gemaakt door stadsdeel zuid

Ana Ester Santos werd in 1995 geboren in Leiria, Portugal. Op haar vijfde begon ze haar muzikale carrière met piano, en toen ze 8 was begon ze met harplessen in de 'Escola de Música do Orfeao de Leiria'. Ana heeft de kans gehad om bij verschillende evenementen op te treden als soliste, in kleine ensembles of als orkestlid. Als orkestlid heeft ze gespeeld in het strijkorkest van Leiria en heeft ze deelgenomen aan het achtste en negende 'International Summer Courses of Symphonic Orchestra met de vermaarde dirigent Jean-Sebastien Bereau.

Ana is bekend met muziek van verschillende perioden, van oude muziek tot hedendaagse. Ze heeft meerdere keren een eerste prijs gewonnen, en de 'Special Prize Rui Barral' in de 'Leiria Young Talents Competition (deze prijs wordt gegeven voor de beste uitvoering in de finale). Een van de beroemdste Portugese hedendaagse componisten heeft zelfs een Sonatina speciaal voor haar geschreven. Ana heeft deelgenomen aan masterclasses van Mario Falcao (NY-Fredonia, World Harp Congress) and with Maria Rosa Calvo-Manzano (Madrid Real Conservatory Superior de Musica). Ze heeft ook lessen gevolgd bij Park Park Stickney (jazz harpist), Karen Vaughan (Royal Academy of music), Eira Lynn Jones (Royal Northern College of music) en Florence Sitruk (Haute Ecole de Musique).
Ana heeft haar muziekschool afgesloten bij harpdocente Salomé Pais Matos en studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg.