Besselaar & Hoogendoorn

8 september 2015, 12:30-13:00 uur

Besselaar & Hoogendoorn
Robbert Besselaar, tenor
Hein Hoogendoorn, piano

Ariaklassiekers en Napolitaanse liederen
Nocturnes

Frédéric Chopin
(1810-1849)

 

Nocturne opus 9 nr. 1, Larghetto

Frédéric Chopin
(1810-1849)

 

Nocturne in cis klein opus Posthume, Lento con gran espressione

Giacomo Puccini
(1858-1924)

 

Nessun Dorma uit de opera Turandot

Giuseppe Verdi
(1813-1901)

 

La donna e Mobile uit de opera Rigoletto

Ruggero Leoncavallo
(1857-1919)

 

Vesti la Giubba uit de opera I Pagliacci

Lucio Dalla
(1943-2012)

 

Caruso

Eduardo di Capua
(1865-1917)

 

O sole mio

Ernesto de Curtis
(1875-1937)

 

Torna a Surriento

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20150908 1Robbert Besselaar kwam zingend en pratend in Amsterdam (1969) tot leven. Aanvankelijk serieus bezig met het VWO en een studie aan de VU, ontdekte hij al snel dat zijn werkelijke passie lag in het zingen. Via de Efteling Sprookjesshow en de musical Sjakie en de chocoladefabriek belandde hij onder andere in Antwerpen voor Les Misérables. Daarna nam Joop van den Ende hem in zijn stal op met de musicals Oliver!, Chicago waarin hij de rol van Mary Sunshine vertolkte en Elisabeth en Titanic, waar hij de rol van architect met Tony Neef afwisselde.

Vanaf september 2006 stond hij vrijwel elk weekend als solist en presentator in Hilversum in studio 21 in de Dinnershows NovoMundo en de Dinnershow of Dreams bij Frank Wentink. Vanaf eind 2013 was hij weer elk weekend te zien als solist en presentator in de show 21onAir.
Vanaf dat moment werd hij steeds meer in het land als presentator gevraagd. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als C1000, de Rabobank en voor diverse andere opdrachtgevers. Maar ook diverse Proms-concerten en het jaarlijks terugkerende Ouderen Song Festival mag hij leiden.

Het zingen heeft hij echter nooit uit het oog verloren, en ook dat doet hij nog altijd met zeer veel liefde en passie. In 2010 trok hij langs de theaters met de productie ‘Omdat ik zoveel van je hou’ waarin hij samen met Henk Poort, Carry Tefsen, Bob Fosko, Danny Nooy en Hanny Vree een ode bracht aan 100 jaar Volkstoneel.

Sinds begin 2013 werkt hij bij Pasta e Basta als de enige mannelijke tenor.

20150908 2Hein Hoogendoorn, pianist, is geboren te Groningen.

Hein is afgestudeerd als uitvoerend musicus (solist) aan het Conservatorium van Groningen. Hij heeft gestudeerd bij o.a. Rob van Deinse. Verder volgde hij masterclasses bij Noel Lee, Vladimir Tropp en vele anderen.

Hein - een artistieke duizendpoot - treedt op als solopianist en heeft zich daarnaast in de loop van de jaren ontwikkeld als een voortreffelijk begeleider van met name vocalisten. Hij heeft als repetitor bij vele operaproducties en orkestprojecten gewerkt. De carrière van Hein als begeleider is zeer internationaal.

Met de danseres Nanni Kloke vormt Hein een samenwerkingsverband dat met veel succes de hele wereld afreist. Sinds 2003 werken zij in o.a. Duitsland, Brazilië, Australië. Hein arrangeert de muziek voor alle voorstellingen en begeleidt de producties als pianist. Hein is tevens verbonden aan het kunst en cultuur centrum Mémo in Berlijn. Hij heeft jaren gespeeld met de tangoband Tan Gueros, die een prachtige cd uitbracht in 2003.

Tevens maakt hij deel uit van The Dutch Opera Singers, een operagezelschap dat de afgelopen jaren vele Nederlandse theaters heeft bezocht. Hein is al 10 jaar lang de gevierde pianist van 'Het Tosca eet slakken zonder zout project'.