Fraukje Ramona Weishaupt

26 mei 2015, 12:30-13:00 uur

Fraukje Ramona Weishaupt
Fraukje Ramona Weishaupt, Keltische harpiste, singer-songwriter-componist en (bas) klarinettist

F.R. Weishaupt (1989)

 

Purple Twilight

F.R. Weishaupt

 

The Joy of Jop

Cascada (1981)
arr F.R. Weishaupt

 

Everytime we Touch

F.R. Weishaupt

 

Blumarine

Yiruma (1978)
arr F.R. Weishaupt
 

River Flows in You

Turlough O"Carolan (1670-1738)

 

Carrickfergus
Eleanor Pluckett

F.R. Weishaupt

 

Just a Mermaid

Howard Shore (1946)

 

Boe naid bain gwannathar
Filmmuziek uit The Lord of the rings en The Hobbit

F.R. Weishaupt

 

Special Secrets
II Night is Calling
III Fighting Darkness

F.R. Weishaupt

 

Een Sterrennachtdroom

Dit concert werd mogelijk gemaakt door vrienden van Thomas Open

Fraukje Ramona Weishaupt (1989) is een Keltisch harpiste, singer-songwriter-componist, (bas)klarinettist en muziektheater-performer. Haar sprookjesachtige muziek nodigt ons uit naar andere werelden, maar laat ook rauwe werkelijkheden zien.

Fraukje studeerde in oktober 2013 af als (bas)klarinettiste en allround musicus aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar klarinet- en basklarinetlessen bij Hans Colbers, Arno Piters en Erik van Deuren volgde. Een paar jaar geleden begon zij met Keltische harp spelen, waarvoor ze lessen van Constance Allanic nam op het conservatorium. Naast het uitvoeren van haar songs en composities, het spelen in (fusion)ensembles en orkesten, is Fraukje actief op muziektheatraal gebied gebied, en heeft zij muziektheaterlessen van Jorge Isaac gevolgd. Ze heeft twee muziektheatervoorstellingen gemaakt en uitgevoerd, o.a. op haar Master-overgangsrecital en eindexamen: een komisch-absurdistisch muziektheaterstuk, 'Wonder in Ramonaland', en 'Tales from Aglamaya', een komisch sprookje voor kinderen. In deze shows speelt zij (deels tegelijkertijd) klarinet en basklarinet, klarinet-mondstuk, Keltische harp, piano, en ze zingt en acteert in een door haar geregisseerde cast van musici en acteurs.

Fraukje was deelneemster van en prijswinnares van verscheidene concoursen. Ze geeft concerten in zowel binnen- als buitenland, en volgde masterclasses in diverse landen bij o.a. Sabine Meyer, Antony Pay en Giora Feidman, en compositiedocenten Wim Henderickx en Luc van Hove, bij wie ze compositie heeft gestudeerd aan het conservatorium van Antwerpen. Ook speelde Fraukje in diverse orkesten/(opera)orkestprojecten en ensembles, en zij nam in de zomers van 2009 t/m 2014 deel aan het NJO (Nationaal Jeugd Orkest), waar zij in de zomer van 2013 op het Lowlands Festival optrad, gecoached door Steve Reich. Fraukje soleerde met orkesten, waaronder het Mozart Klarinetconcert met het Polish Chamber Philharmonic Orchestra en haar Keltische basklarinet-stuk met fusion-orkest en vogelfluiter op haar master-eindconcert. Ze heeft met dirigenten als Etienne Siebens, Christian Karlsen, Wim Vos, Richard Egarr, Reinbert de Leeuw en Henrik Schaefer gewerkt. Zij speelt graag in crossover-projecten tussen verscheidene muziekstijlen en kunstdisciplines.

Fraukje specialiseert zich momenteel in het uitvoeren en componeren op eigen wijze, geïnspireerd door m.n. Ierse muziek en het fantasy/sprookjes-genre. Zij wil haar solo-optredens en muziektheatervoorstellingen vervolgen in m.n. de Keltische folk-wereld, en heeft plannen om een band op te richten met wie ze haar songs en composities ook kan uitvoeren. Binnenkort wil Fraukje haar EP-cd gaan opnemen. Een toekomstige missie van haar is het samenwerken met een ontwikkelingshulp-organisatie als Artsen zonder Grenzen, om mooie muzikale ervaringen naar mensen in probleemlanden in Afrika en het Midden-Oosten te brengen in de vorm van optredens geven, samenspelen met mensen daar en muziektherapie voor getraumatiseerde mensen zoals oorlogsslachtoffers. Ook wil ze muziek integreren in criminaliteits-preventieprogramma's.

Voor informatie over komende concerten (waarin zij ook piano en klarinet speelt) en over haar toekomstige demo-CD kunt u in de mailing list opgenomen worden. Stuurt u daarvoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer haar website er is, zult u daarvan ook bericht krijgen.

20150526