Heemsbergen & van Jaarsveld

 

3 maart 2015, 12:30-13:00 uur

Heemsbergen & van Jaarsveld
Angelique Heemsbergen, piano
Nicole van Jaarsveld, klarinet

J. Brahms (1833-1897)

 

Sonate in f op. 120 nr 1
Allegro appasionato
Andante un poco adagio
Allegretto grazioso
Vivace

20150303Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

Angélique en Nicole waren te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Op Radio 4 waren ze live te beluisteren tijdens het programma Viertakt Podium. Recentelijk werden ze uitgenodigd om ook in Opium op 4 live een aantal werken ten gehore te brengen.

Dit duo volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Charles Neidich en Ralph Manno. Verder werden zij gecoached door Céleste Zewald, Paolo Giacometti, Hein Wiedijk, Harrie Troquet, Marian Bolt en Hans Eijsackers.

Hun eerste concert was een feit tijdens het afstuderen van Nicole aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij vervolgden hun samenwerking met het geven van vele succesvolle recitals en het duo is sindsdien een veelgevraagd ensemble voor concertpodia in het hele land.

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde ertoe Stichting KamerMuziek Utrecht op te richten. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers. In het voorjaar van 2011 was de stichting voor het eerst op de Nederlandse concertpodia te horen en te zien. Samen met jonge, getalenteerde musici hebben Nicole en Angélique, naast het traditionele repertoire, werken met uiteenlopende, bijzondere bezettingen en de wereldpremière 'Septet' van Tom Dicke ten gehore gebracht.

Samen met violiste Inger van Vliet vormen Nicole en Angélique het Vivezza Trio. Met het trio waren zij in mei 2010 live te horen op radio 4 vanuit de Spiegelzaal na het winnen van de Kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium.

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, een organisatie die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.