Mallet Collectief Amsterdam

24 juni 2014, 12:30-13:00 uur

Mallet Collectief Amsterdam

Ramon Lomans, marimba
Vincent Houdijk, marimba

Keiko Abe (1937)

 

The breath of the tree

Domenico Scarlatti (1685-1757)

 

Sonate K. 141*

Sergey Rachmaninov (1873-1943)

 

Prelude op 23 no. 5*

Peter Lunov (1955)

 

Choros

Maurice Ravel (1875-1937)

 

ALborada del gracioso*

Theo Loevendie (1930)

 

Darb

Vincent Houdijk (1981)

 

Mapa

Richard Rodgers (1902-1979)

 

My favorite things*

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel zuid

20140624 rRamon Lormans behoort tot een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling weet hij zijn publiek te roeren.

Ramon concerteert op regelmatige basis in de grote zalen in Nederland en gaf masterclasses en recitals in Antwerpen, Detmold, Donaueschingen, El Espinar, Keulen, Krakau, Luxemburg, New York, Parijs, St. Petersburg, Tbilisi, Tokyo en op het Zeltsman Marimba Festival.

Sinds zijn vijfde speelt Ramon slagwerk en vulde dit twee jaar later aan met de piano. Hij werd opgemerkt door Willy Goudswaard en studeerde van 1998 tot 2001 aan de jongtalentklas van het Fontys Conservatorium. Ramon volgde van 2008 tot 2010 lessen in de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 2010 slaagde Ramon cum laude voor zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daar lessen van Peter Prommel, Victor Oskam, Walter van Hauwe, Willem Brons en Bart Schneemann.

Inmiddels is Ramon oprichter van duo Sax & Stix (2003) met Eva van Grinsven en is vaste slagwerker in Lunapark, Temko Music, Duo Houdijk-Lormans en Ensemble Podiumbeesten. Ramon was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2004), Tromp International (2006), Kamermuziekconcours Almere (2007), Vriendenkransconcours (2008) en won de Grachtenfestivalprijs (2012).

Sinds 2007 is hij hoofdvakdocent Marimba aan het Conservatorium van Amsterdam. Vele van zijn studenten wonnen een baan bij belangrijke orkesten over de hele wereld en zijn opgemerkt als solist of als kamermusicus.

In 2005 werd Percussion Friends, school voor slagwerktalent en Chamber Music Academy opgericht samen met Vincent Houdijk.

20140624 vVincent Houdijk (1981) is een ondernemend en gepassioneerd muzikant en zijn voornaamste doel is om zijn publiek te raken met zijn muziek. Vincent begon op zijn 8e met het volgen van pianolessen. Vanaf zijn 15e jaar stapte hij over naar slagwerk. Na zijn opleiding als klassiek slagwerker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg heeft hij zich gespecialiseerd in jazz vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vincent studeerde vibrafoon bij de welbekende Frits Landesbergen (The Hague) en wereldbefaamde Mike Mainieri (New York).Als percussionist, drummer, vibrafonist, componist, arrangeur werkte Vincent de afgelopen jaren in meer dan 12 landen samen met oa: Wouter Hamel, Kyteman, Mathilde Santing, Amik Guerra, Metropool Orkest, Bart de Rijk, Alexandra Alphenaar, Marco Borsato, Jan Smit, Guus Meeuwis, Acda en de Munnik, Trijntje Oosterhuis en ruim 80 orkesten. Vincent werkt met diverse (eigen) ensembles:
Met zijn eigen band VinnieVibes bereikte hij de finale van de Nederlandse Jazz Competition 2012. Met deze groep heeft hij onlangs zijn eerste album '15 ' gelanceerd met zijn eigen composities en features van Eric Vloeimans & Bert Boeren.
Als solist speelt Vincent regelmatig met orkesten en big bands, zoals:
Dutch Symphonic Wind Orchestra, Douane Harmonie Nederland, Vakantie Orkest Ad Hoc, Phileutonia Helmond, Helmonds Muziekkorps, Orthense Harmonie, Swingers Unlimited, The River Aa Big Band ea.
Vincent is gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Zwolle, Den Haag en Tilburg. Hij is ook co-founder/artistiek directeur van Percussion Friends, school voor jonge talentvolle percussionisten uit de gehele wereld.
Vincent is tevens director van Flash Management, een zeer divers management- en boekingskantoor.