Merain trio

31 maart 2015, 12:30-13:00 uur

Merain trio
Mieke Manschot, zang
Mirjam Rietberg, harp
Sandra Wallner, viool

De mooiste Ierse klassieke en traditionele muziek uit verschillende tijden. Een ontroerend en onderhoudend programma waarin ook de uitleg over de muziek en instrumenten niet ontbreekt. Liederen, songs en traditionele instrumentale muziek wisselen elkaar af in dit kleurrijke programma van de dames van Merain.

Turlough O'Carolan

 

O'Carolan’s Concerto

Turlough O'Carolan/Merain

 

True love can never forget

John Moorehead

 

Alonzo and Imogene, ballet ouverture

William Balfe

 

Marble halls

   

Castletown Connors / Sweaty bicycle, traditionals

   

Danny Boy, traditional

   

Traditional instrumental: Powers of punch/Curragh races / league reel

June and Phil Colclough

 

Song for Ireland

Dit concert werd mogelijk gemaakt door vrienden van Thomas Open

20150331

Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Mieke en Mirjam studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam en Sandra aan het Mozarteum in Salzburg en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. De bevlogen musici van Merain weten telkens weer het publiek te verrassen met hun prachtige arrangementen en muziekkeuze. Merain startte als trio in de zomer van 2010.

De musici deelden de wens om vanuit hun klassieke concerten te spelen met volksmuziek invloeden. Deze wens heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en bijzondere concertprogramma's. Muziek gaat voor dit trio over passie en communicatie en het creëren en delen van een bijzonder moment.

Het eerste programma van Merain was het betoverende kerstprogramma “A Celtic Xmas” bestaande uit Engelse en Keltische kerstliederen. Dit sfeervolle concert wordt inmiddels jaarlijks op diverse plaatsen uitgevoerd. Van dit programma is een CD uitgebracht. Merain startte in 2011 “A thing of beauty”, een programma met de prachtigste muziek uit Schotland, Wales, Engeland en Ierland. Dit concert omvat een combinatie van traditionele muziek èn klassieke componisten als Vaughan Williams, Britten, Balfe en Esposito.

Het nieuwste concertprogramma van Merain is “Irish treasures”, een concertprogramma met klassieke en traditionele Ierse en muziek uit verschillende tijden. Bovendien is Merain naast het arrangeren ook begonnen met het zelf schrijven van muziek.

Opdrachtgevers Merain waren o.a.: De Persgroep Rotterdam, Karmelklooster Drachten, 't Mosterdzaadje, Tatasteel, Kasteel Doorwerth, Stichting homoseksualiteit en Krijgsmacht, Sociëteit de Witte, Museum Geelvinck Hinlopen, Stadsdeel Amsterdam Noord, Universiteit Utrecht, Kasteel Rosendael, Comité 4 mei Dodenherdenking Weesp, Stichting de Nieuwe Noorder Amsterdam, Gemeente Valkenburg a/d Geul, Bijbels Museum, en vele gastvrouwen en heren van kamerconcerten.
Cees Brugman, Noord-Hollands dagblad d.d. 22-12-2014:

"De medewerking van het trio Merain betekende twee betoverende hoogtepunten. Het trio met bevlogen professionele musici als Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool) weten volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden. Theatrale mogelijkheden werden glanzend voor het voetlicht gebracht door zangeres Mieke Manschot. Met de Ierse song "Don oiche u dim Beithil" met een opvallend fraaie vioolsolo, het subtiel uitgevoerde "Silent Night" en de glanzende interpretatie van "Song for Ireland" heeft het trio grote muzikale indruk achtergelaten. Een medewerking die zeker voor herhaling vatbaar is."