Trio Ligno

4 februari 2014 - 12:30-13:00 uur

20140204Trio Ligno
Liane Kuipers, fluit
Ties Kemper, klarinet
Gerd Verrijdt, saxofoon

 

 

Jean-Philippe Rameau (1683-1764)

 

Ouverture uit ‘Platée’ (1745)

Alexandre Tansman (1897-1986)

 

Suite pour Trio d’Anches (1949)
I. Dialogue
II. Scherzino
III. Aria
IV. Finale

Georges Auric (1899-1983)

 

Trio(1954)
I.Décidé

 Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Trio Ligno is het verhaal van drie bevlogen musici die elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium hebben ontmoet. Op zoek naar een niet alledaags kamermuziekensemble kwamen de drie musici bij elkaar met het idee een ensemble te vormen bestaande uit fluit, klarinet en saxofoon. Door de bijzondere samenstelling van dit ensemble is er slechts weinig originele muziek voorhanden. De leden van het trio gaan daarom op zoek naar muziek die hen raakt en ze schrijven die vervolgens om naar de unieke bezetting.

Liane Kuipers (fluit) begon haar muzikale carrière aan de piano in 1994. Twee jaar later maakte ze de overstap naar haar huidige instrument, de dwarsfluit, en volgde ze privélessen bij Jeanne van der Linden. Omdat muziek voor haar meer was dan een hobby, trok ze in 2005 naar de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht waar ze studeerde bij Nine Sligter. Een jaar later startte ze aan hetzelfde conservatorium haar opleiding bij Aldo Baerten.
In 2007 trok Liane naar Tilburg om hier haar Bachelordiploma te behalen. Door de jaren heen heeft Liane veel ervaring opgedaan in orkesten en bij masterclasses. Van 1998 tot 2009 was ze lid van Vereniging Hofstads Jeugdorkest uit Den Haag waarmee ze in 2007 als solist optrad met het fluitconcert van Theodoor Verhey. Daarnaast heeft ze tot 2010 ook meegespeeld in het in 2004 opgerichte blazersensemble van diezelfde vereniging onder leiding van Peter le Feber. Masterclasses volgde Liane reeds bij Gaby van Riet, Wilbert Hazelzet, Jacques Zoon, Marten Root, Peter-Lukas Graf, Emily Beynon en William Bennett. Daarnaast heeft ze in de zomer van 2010 ook deelgenomen aan de masterclass van Leon Berendse in Italië.

Ties Kemper (klarinet) begon zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd op blokfluit. Drie jaar later maakte hij de overstap naar klarinet en schreef hij zich in bij Joop Eerden aan de muziekschool van Nijmegen. Pas veel later, na het volgen van een studie Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, besloot hij de stap te maken naar een muziekstudie. Vanaf 2006 studeert hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Geert Baeckelandt. Zijn bachelordiploma behaalde hij in 2010 en twee jaar later behaalde hij ook zijn masterdiploma. Op dit moment speelt Ties bij blazersensemble 'Otto e Mezzo', bij 'Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel', bij het 'Tilburgs Festivalorkest' en bij 'Trio Ligno'. In 2010 maakte hij ook deel van het 'Nederlands Studentenorkest'. Masterclasses volgde hij bij Andrew Marriner, Pascal Moragues, Karel Dohnal, Michel Lethiec en Martin Fröst.

Gert Verrydt (saxofoon) groeide op in een zeer muzikaal gezin waardoor hij reeds op vijfjarige leeftijd de saxofoon leerde kennen. Hij kreeg zijn eerste saxofoonlessen van Christine den Ouden, docent aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout (B). Nadat hij de muziekschool had beëindigd, ging Gert naar het conservatorium van Tilburg om te studeren bij Jean Pennings, Martijne Jansen-van Dijk en Ties Mellema. Ook wist Gert al verschillende prijzen in de wacht te slepen bij diverse concoursen. Na zijn saxofoonstudie volgde Gert Hafa-directie aan het conservatorium van Tilburg bij Hardy Mertens. Momenteel kunt u hem als saxofonist vinden bij het 'Sirius Saxophone Quartet', 'Trio Ligno' (fluit, klarinet en saxofoon), 'Duo Antares' (gitaar en saxofoon) en ESE.BE (saxofoonensemble) o.l.v. Cezariusz Gadzina. Daarnaast is hij ook dirigent van Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee (B) en Harmonie St.-Willibrordus uit Casteren (NL).