Neva Ensemble

7 januari 2014 - 12:30-13:00 uur

Neva Ensemble uit st. Petersburg

Irina Shasheva, sopraan
Ekaterina Alabina, mezzosopraan
Vladimir Matygulin, countertenor, dirigent
Dmitri Taneev, bariton
Andrey Kurilov, profundo bas
Valerya Matygulina, piano

 

HET NEVA ENSEMBLE

Gewijde muziek

D. Borrtniansly   Concert nr 15  

S. Dubensky

  Het onze Vader soliste: I. Shasheva
F. Schubert   Ave Maria solist: V. Matygulin

Volksmuziek

In het donkere bos      
Stenka Razin     solist: D. Taneev
In de kamer      
Het lied van een dronken man     solist: A. Kurilov

Romances/opera

E. Cannio   De verliefde soldaat solisten V. Matygulin, D. Taneev, A. Kurilov
R. Gier   Hymne aan St-Petersburg  

20130108IRINA SHASHEVA, sopraan

Irina studeerde aan het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium in Leningrad en aan het conservatorium te St. Petersburg. Zij treedt op in Duitsland, Finland, Italiƫ en Nederland.
Haar repertoire omvat kamermuziek, opera, Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en romances. Sinds 1994 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble. Vanaf 2002 is Irina soliste bij het Andreev Staats Russisch orkest.

EKATERINA ALABINA, mezzosopraan

Ekatarina studeerde aan de Staats Hogeschool voor muziek te Saratov en aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium te St. Petersburg. In 1993 nam zij deel aan de Masterclass van de beroemde Frans List Academie te Weimar. In 1998 begon zij haar actieve concertleven met gastoptredens en heeft zij diverse concoursen gewonnen. Vanaf 2002 is zij als soliste verbonden aan het Kamer Opera Theater te St. Petersburg. In 2006 trad zij toe tot het Neva Ensemble.

VLADIMIR MATYGULIN, countertenor

Vladimir studeerde aan het gymnasium Glinka te St. Petersburg, faculteit koordirigent. Vervolgens bezocht hij het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium en daarna studeerde hij aan het conservatorium te St. Petersburg.
Zijn actieve concertleven begon in 1992 in Duitsland. Nadien trad hij ook op in Finland, Italiƫ, Frankrijk, Amerika, Nederland, Zweden en Zwitserland. Tegenwoordig is hij solist van het mannenkoor van het "Optina Pustyn" klooster in St. Petersburg. Sinds september 1999 is hij leider/dirigent van het Neva Ensemble.

DMITRI TANEEV, bariton

Dmitry volgde na zijn pianostudie de opera opleiding aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij won diverse prijzen. Vanaf 2000 tot nu toe is hij solist van het St. Petersburg Kamer Opera Theater. Vanaf 2005 is hij verbonden aan het Neva Ensemble.

ANDREY KURILOV, profundo bas

Andrey studeerde aan het Muziekgymnasium en aan het Rimskey-Korsakov conservatorium. Hij specialiseerde zich in opera en won een Radio Muziek-competitie. Tegenwoordig is hij solist van het kamerkoor van St. Petersburg.

VALERYA MATYGULINA, piano

Valerya volgde de Muziekschool voor kinderen, faculteit piano. Daarna studeerde zij piano aan het Rimsky Korsakov Muzieklyceum en aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Tot 1980 was zij aan de kindermuziekschool werkzaam als pianiste. Van 1980 tot 2001 was zij concertmeester aan het muzieklyceum. Vanaf 2001 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble.

D. Borrtniansly