Verkiezingsdebat

 

Donderdag 27 februari 2014 - 20:00 uur

Verkiezingsdebat in ThomasTheater

De Protestantse Kerk Amsterdam is een kerk met hart en ziel voor stad en buurt. Hoe kijken de lijsttrekkers van de partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen aan tegen die rol van de kerk in de stad? Wat vinden zij van onderwerpen waar kerk en diaconie zich voor inzetten?

Bijvoorbeeld eenzaamheid in de stad, wat kan de lokale politiek daar aan doen? Hoe moet het verder met de mensen van de Vluchtkerk? Kan het stadsbestuur levensbeschouwelijke instellingen inzetten voor de leefbaarheid van de stad? Wat is een participerende samenleving?

Over deze en andere onderwerpen op het snijvlak van politiek en geloof gaan de lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, SP, GroenLinks, CDA en de ChristenUnie in debat met elkaar en de aanwezigen.

Dit lijsttrekkersdebat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd door de Protestantse Kerk in Amsterdam is inmiddels een goede traditie. Vier jaar geleden vond het plaats in de Noorderkerk, deze keer in het Thomas Theater, een intieme theaterzaal in de Thomaskerk aan de Zuidas, bekend van 'Zingeving Zuidas' van de jonge dominee Ruben Van Zwieten.

De leiding van het debat is in handen van NCRV-journalist Wilfred Scholten.

89420140227 1

89320140227 2